Айкидо Тендокан доджо (www.tendokandojo.com)  е специализирана школа за изучаване на бойното изкуство Айкидо, както е селектирано и предадено от учителя шихан Фумио Тойода, личен ученик на шихан Койчи Тохей

 

ТЕНДОКАН АЙКИДО ДОДЖО

Тендокан доджо възниква под ръководството на Едуард Тензен Германов Сенсей (6-ти Дан Айкидай и Дзен свещеник) през 1990 г. като Централен айкидо клуб. През 1994 г. Fumio Toyoda Shihan дава името TENDOKAN DOJO. Така Тендокан Айкидо Доджо се превъща в едно от първите Айкидо Доджо в София където се практикува Айкидо за деца и ​Айкидо за възрастни и тренировки.

Това име „Ten Do Kan“ е отразяване на искреността на предлаганото тук обучение и нашия ангажимент да интегрираме Будо (пътя на война) и Дзен (духовно развитие). Този фокус е уникална комбинация от дълга практика в бойни изкуства с медитация се допълва от нашите програми за творческо развитие и изкуство. Ние прилагаме този модел на обучение, наследен от нашия учител и наречен “Кен - Дзен - Шо” за бойно изкуство - медитация - изящни изкуства, нашата богата култура на доджото и инструктури от световна класа, дават основа за всички практикуващи и път за реализиране на най-автентичната си същност. Затова заедно с айкидо класовете в Тендокан Доджо имама Дзен и Икебана.

Тендокан доджо е домакин на всички семинари по БАА (Българска Айкидо Асоциация) от 1991 г. и много различни семинари, ръководени от световни айкидо инструктори: Тойода Шихан (1947-2001), Ясуо Кобаяши Шихан, Мишел Куаранта Шихан, Макото Ито Шихан, Хироши Таджири Шихан и много други. Тендокан Доджо е с дълбоки и силни корени, които ни позволяват да мечтаем, да се развиваме и  да творим в бъдещето, тъй като истинското значение за нашето съществуване и смисъла е в постоянното развитие.

Разполагаме с класове всеки ден. Приемаме деца и възрастни. Приветстваме нови членове по всяко време през годината. Благодарение на дългогодишния си опит, нашите новодошлите се учат и саморазвиват бързо. Свързани сме с широк кръг от приятели и колеги от цялата страна и от света и имате възможност да се свържете с нас на място или по елетронен начин на всички нива.

Tendokan dojo е домакин на различни корпоративни семинари за използване на принципите на Айкидо в бизнеса.

За повече информация се свържете с нас чрез формата по-долу.

 
 
 

Инструктори

Ед Тензен Германов
6-ти дан

Основател на АЙКИДО ТЕНДОКАН ДОДЖО и президент на БАА (Българска  Айкидо  Асоциация). 

Сенсей Германов е дългогодишен личен ученик на една от легендите в айкидо в света - Шихан Фумио Тойода, който е пряк ученик на основателя на айкидо – О’Сенсей Уешиба.

Георги Пенев
5-ти дан

В условията на крайно ограничаващия комуниститически режим започва да се занимава с бойни изкуства през 1980 г. Учи се сам от книгите, които намира за Карате и Айкидо, въпреки липсата на информация и възможности за достьп до историята и световните майстори. Вниква във философията на тези изкуства и тя става основа и смисъл на цялото му по-нататъшно развитие.

Цветомир Досков
4-ти дан

Тренира айкидо под ръководството на сенсей Германов от 1998 година. През 2000 год. преминава учидеши програма в Теншинкан дожо, Чикаго,

САЩ под наставлението на Шихан Фумио Тойода. През 2015 год. получава името Теншин от Тензен Ошо. Практикува активно дзадзен, икебана и ходжо.

Александър Симеонов
4-ти дан

Тренира айкидо под ръководството на сенсей Германов от 1998г. Участва активно в множество семинари. Води тренировките на групата от 7-мо до 4-то кю и 8 седмичен курс за начинаещи.

Милко Карагеоргиев
4-ти дан

Започва да се занимава с айкидо през април 1999 г. От 2009 г. тренира при сенсей Германов . Участва в обученията по дзен и икебана. Води тренировките на групата от 7-мо до 4-то кю и 8 седмичен курс за начинаещи , а също и класът по работа с оръжия.

Красимир Лулчев
3-ти дан

Започва да се занимава с Айкидо, като тинейджър през 1995 година. Защитава 3-ти дан през 2010 пред Германов сенсей. В периода на 2000-2010 години води групи за деца и начинаещи, а по късно групата по "Фамилно айкидо" в Тендокан доджо от края на 2019 год. 

Яница Кралева
4-то кю

Тренира айкидо под ръководството на сенсей Германов от 2010 година. 

Участва в обученията по Дзен и Икебана.

Води тренировки на групата Айкидечковци (за деца от 3-6 години) в Тендокан доджо от септември 2017 година.

График на тренировките в Тендокан Доджо за период Септември до Докември 2019 год. можете да изтеглите от тук:

Програма на семинарите и събитията в Тендокан Доджо от Септември до края на 2019 год. можете да изтеглите от тук:

 

Контакти

Tendokan Dojo
 

гр. София, Бизнес парк София, Младост

ул. „Панорама София“ 5

e-mail: tendokan@gmail.com

e-mail: tendokandojo@gmail.com

www.tendokandojo.com 

+359 88 6148008 
 

За въпроси и запитвания

 

За 8 седмичен курс за начинаещи и тренировки за 7,6 и 5 то кю -

+359 88 6148008 - Тендокан доджо 

За Фамилно Айкидо и деца

+359 887614469 - К. Лулчев
За Айкидечковци - +359 88 589 8553 - Я.Кралева

За тренировки при Жоро Брадата (Георги Пенев) - +359 88 6148008 - Тендокан доджо 

За Дзен - tendokan@gmail.com - Тензен

 

Follow us

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon

​© 1990-2020 by Tendokan Dojo